Kiinteistön kuntoarvio ja PTS

Kuntoarvio koskee koko kiinteistöä ulkoa ja sisältä. Kuntoarvio toteutetaan aistinvaraisesti, rakenteita rikkomatta ja haastatteluin. Tarvittaessa tehdään keveitä mittauksia. Arvioon kuuluu myös laajennettu energiatalouden selvitys ja sen parannustoimenpiteet.

Kuntoarvioon liitetään kunnossapidon pitkän tähtäimen suunnitelma (PTS). PTS on alustava suunnitelma, jonka pohjalta yhdessä kuntoarvion kanssa voidaan tehdä vapaaehtoinen kunnossapitosuunnitelma. Kunnossapitosuunnitelman pohjalta tehdään myös korjausohjelma. Vapaaehtoisuudesta huolimatta hyvin pidetty taloyhtiö teettää kunnossapitosuunnitelman.

Kuntoarvio = Kiinteistön tilojen , järjestelmien tai osien kunnon selvitys aistivaraisesti. Laaditaan määrämuotoinen raportti. Tekijänä rakennus- ja talotekniset asiantuntijat. Liitteenä PTS.

PTS = Pakollinen pitkän aikavälin kiinteistön kunnossapitosuunnitelma, joka liitetään kuntoarvioon. Taloyhtiön hallintoelimet hyväksyvät PTS:n. Antaa kokonaiskuvan korjaustarpeiden aikatauluista ja kuluista.


Haluan, että minuun otetaan yhteyttä

Nimi (pakollinen)

Sähköposti tai Puhelin (pakollinen)

Viesti