Laserkeilaus

Laserkeilattu verstas

Laserkeilaus (laserskannaus) on nopea, tarkka ja kustannustehokas tapa hankkia kolmiulotteista lähtötietoa niin rakennuksista kuin laitteista. Laserkeilausta voidaan hyödyntää ympäristön digitoinnissa ja mallintamisessa.

Laserkeilaimella saadaan aikaan kolmiulotteinen pistepilvi, jota voidaan käyttää lähtötietona esimerkiksi 3D-suunnittelulle, inventointimallinnukselle, linjasaneerauksille ja putkistosuunnittelulle.

Menetelmä sopii erinomaisesti niin teollisuuden kuin rakennustekniikan avuksi muutos- ja ympäristösuunnitteluun. Alkuperäiset suunnitelmat eivät usein vastaa todellisuutta eikä myöhemmin tehtyjä muutostöitä ole aina dokumentoitu. Nykytilannetta vastaava 3D-malli eli inventointimalli kohteesta helpottaa suunnittelua ja vähentää virheiden mahdollisuutta. Digitoimalla todellinen käyttöympäristö, voidaan suunnitteluvaiheessa huomioida paremmin ympäristön vaatimukset ja tilojen asettamat rajoitukset esimerkiksi putkistosunnittelussa tai linjasaneerauksessa. Työmaalla kuluvaa aikaa saadaan lyhennettyä ja vähennettyä oleellisesti kiinteistön käyttäjille koituvia häiriöitä.

pistepilvi_mallinnus

 

Menetelmä soveltuu erinomaisesti:

  • Teollisuuden uusintoihin
  • Laite- ja varustesuunnitteluun
  • Rakennusten ja tilojen muutossuunnitteluun
  • Rakennusmittaukseen

 

 


 

Haluan, että minuun otetaan yhteyttä

Nimi (pakollinen)

Sähköposti tai Puhelin (pakollinen)

Viesti